На Харьковщине открыто еще одно месторождение газа
ДК "Укргазвидобування" за результатами пошукових робіт відкрила на Харківщині Кузьмичівське газове родовище (Богодухівський р-н, Харківська обл.). Про це повідомили "SQ" у прес-службі "Укргазвидобування". На родовищі було пробурено дві пошукові свердловини: № 10 глибиною 2 тис. 680 м і № 13 - 2 тис. 390 м. При випробуванні обох свердловин отриманий промисловий приплив газу. За попередньою оцінкою, запаси газу на родовищі складають близько 1,5 млрд. куб.м.

За даними прес-служби, роботи на Кузьмичівському родовищі проводяться Газопромисловим управлінням "Шебелинкагазвидобування" (філія ДК "Укргазвидобування"). Для вивчення Кузьмичівського родовища передбачено подальше проведення геологорозвідувальних робіт.

Як повідомила компанія, це вже друге газове родовище, відкрите компанією у 2011 р. на Харківщині: у серпні компанія відкрила Борове родовище із запасами газу 1,2 млрд.куб.м.

Довідка "SQ". ДК "Укргазвидобування" є найбільшою газовидобувною компанією України. За підсумками 2010 р. підприємствами компанії видобуто 14,8 млрд.куб.м газу, що складає майже 75% загального видобутку в Україні. ДК "Укргазвидобування" веде діяльність в 11 регіонах України. "Шебелинкагазвидобування" видобуває на рік близько 8,5 млрд.куб.м газу.