Кількість землевпорядних організацій, що працюють у Харківській області, за 2011 р. скоротилося з 250 до 160. Про це 29 лютого на засіданні антикорупційного комітету Харківської області повідомив заступник начальника Головного управління МВС України в Харківській області Ігор Сенчук.

За його словами, в ході перевірок землевпорядних організацій було встановлено, що багато хто з них допускає порушення в роботі. В результаті у порушників відібрали ліцензії на ведення землевпорядних робіт. Найчастіше порушники фальсифікували картографічну документацію - не вказували будівлі або рослинність, що знаходяться на оформлюваній земельній ділянці. Серед інших порушень - заниження вартість ділянки в результаті змови з замовниками, а також вимагання у замовників грошей за прискорення процесу видачі документів.

Як зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, за рішенням Харківської облради було створено підприємство "Облземпроект". Ця організація буде виконувати близько 70% землевпорядних робіт в області. Допомагати їй будуть деякі землевпорядні організації, які добре себе зарекомендували.

За словами заступника голови ХОДА Юрія Сапронова, найближчим часом (приблизно за два тижні) "Облземпроект" отримає ліцензію і почне працювати.