Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" (ХПІ) розробив проект модернізації теплопостачання висотного навчального корпусу. Про це повідомив "SQ" ректор ВНЗ Леонід Товажнянський. За його словами, вводяться в експлуатацію два автономних теплових пункти пластинчастого типу. ХПІ виділив на впровадження проекту 450 тис.грн. власних коштів. Річна економія очікується в 1 мнл.грн.

Як зазначив ректор, висота корпусу - 14 поверхів. Для доставки теплоносія на верхні поверхи доводиться експлуатувати потужні насоси, що призводить до нераціонального використання тепла. Крім цього, підвищений тиск негативно діє на опалювальні прилади. Пластинчастий теплопункт дозволить уникнути цих недоліків.

Л.Товажнянський відзначив, що теплопункти виготовлені спільно з фірмою "Альфа-Лаваль", яка поставила пластини. В одній з харківських компаній розробили автоматичну систему управління теплопункту і налагодили їх виробництво. Раніше п'ять пластинчастих теплопунктів були встановлені в гуртожитках університету, що дозволило за 2011 р. заощадити 1 млн.грн. порівняно з 2010 р. Планується також впровадити пластинчастий теплопункт на 7-поверсі корпусі плітеха "У-2".