Новопокровський комбінат хлібопродуктів (Чугуївський район) запустив нову лінію з виробництва вітамінізованого борошна. Про це 28 серпня повідомив директор підприємства Андрій Яковенко в ході відвідування комбінату головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним.

За словами Яковенка, на комбінаті встановили додаткове обладнання для вітамінізації зерна і збагачення тіаміном, рибофлавіном і нікотиновою кислотою. Він зазначив, що на перших порах підприємство постачатиме своїм клієнтам 100-150 т вітамінізованого борошна на місяць, щоб подивитися як відреагує ринок. "У подальшому, в залежності від потреб ринку, виробництво вітамінізованого борошна буде або збільшено або зменшено. Можливо, комбінат повністю перейде на виробництво цього борошна", - заявив Яковенко. При цьому він підкреслив, що ціна на вітамінізоване борошно не підніматиметься порівняно зі звичайним борошном.

 

Довідка "SQ". ДП "Новопокровський КХП" є одним із найбільших на Україні зернопереробних підприємств. Побудоване в 1988 р. в сел.Новопокровка на місці старого млина. На підприємстві здійснена практично повна автоматизація виробничого процесу. На території комбінату знаходиться елеватор ємністю 54 тис.т зерна і млин, який переробляє 500 т зерна на добу.