Реконструкция старого терминала харьковского аэропорта обойдется в 5-6 млн.долл. - А. ЯрославскийЗа 1,5-2 місяці почнеться реконструкція старого терміналу міжнародного аеропорту "Харків". Це будівництво обійдеться в 5-6 млн.дол. Про це повідомив журналістам керівник групи "DCH" (Київ, інвестор будівництва терміналу) Олександр Ярославський після відкриття нового терміналу харківського аеропорту.

"Це буде ексклюзивний комплекс, який об'єднає в собі сучасну епоху і епоху сталінізму. Ми зробимо цей термінал у старому стилі: тут будуть подавати горілочку в гранованих склянках і малосолені огіркиї", - заявив О.Ярославський.

Довідка "SQ". Відкриття нового терміналу міжнародного аеропорту "Харків" пройшло 28 серпня у Харкові. У церемонії взяв участь президент України Віктор Янукович. Символічну стрічку урочисто перерізали В.Янукович, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, віце-прем'єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков і А.Ярославський. Пройшла також церемонія освячення терміналу. Її провів архієпископ Ізюмський, вікарій Харківської єпархії Української православної церкви (Московський патріархат) Онуфрій.

Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" й інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, що включає зведення нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу на період проведення матчів Євро-2012, модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки й транспорту. Загальна сума інвестицій "DCH" (аеровокзальный комплекс, привокзальна площа) - 508,8 млн.грн. Реконструкція аеродромного комплексу, що включає реконструкцію перонів, злітно-посадочної смуги, установку світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аэродиспетчерської вишки, здійснюється за рахунок держбюджету. Нову злітно-посадочну смугу почали будувати в харківському аеропорті в липні 2010 р. На будівництво нової смуги, а також на реконструкцію аеродромного комплексу держава повинна виділити 1 млрд. 86 млн.грн. У нинішньому році з держбюджету повинні виділити 520 млн.грн.