На автодорозі Харків-Щербаківка (у бік Бєлгорода, Росія) завершене укладання нижнього шару асфальту. Про це 28 липня на колегії Харківської облдержадміністрації повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Костянтин Микуленко. За його словами, на дорозі залишилося укласти близько 3 км верхнього шару асфальту. До 1 серпня буде повністю підготовлена ​​проїжджа частина дороги, а повна здача об'єкту запланована на 15 серпня. На цю дорогу вже виділено 27 млн.грн. з коштів Національного агентства з підготовки до Євро-2012. У серпні планується завершити фінансування "Укравтодором" ще 95 млн.грн.

К.Микуленко повідомив, що другий об'єкт, який готується до Євро-2012, - під'їзд до бази "Металіста" у Високому (Харківський р-н, протяжність 1,7 км). Уже покладений нижній шар асфальту, дорога розширена до 9 м, залишилося покласти верхній шар. Дорогу введуть в експлуатацію 15 серпня. Об'єкт профінансований на 3,5 млн.грн., вирішується питання про додаткове фінансування, яке буде в серпні.

К.Микуленко також зазначив, що завершуються роботи на харківській окружній дорозі. Залишилося виконати роботи з освітлення на 2 млн.грн. (усього на цей рік профінансовано робіт на 10 млн.грн.). Зроблена розмітка по осі дороги і по розділовим смугам.

К.Микуленко підкреслив, що роботи на цих трьох об'єктах будуть закінчені до 15 серпня. Всі об'єкти готуються в рамках підготовки до Євро-2012.

Начальник служби автодоріг також поінформував, що на проектування реконструкції 4-х ділянок дороги Харків-Київ виділено 12 млн. грн. На проведення робіт з реконструкції дороги Харків - Донецьк проведений тендер, вирішується питання з фінансуванням, проектні роботи завершені. Проект будівництва дороги в об'їзд Валок проходить експертизу. Виділено 20 млн.грн. на земляні роботи.

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, хоча на дорогу навколо Валок і виділено 20 млн.грн., але це гроші тільки на проектування та земляні роботи, а на те, щоб повністю побудувати нову дорогу, грошей явно не вистачить. Тому В.Дулуб пропонує ініціювати переведення коштів на реконструкцію інших доріг з більш високим ступенем готовності.

Голова ХОДА Михайло Добкін доручив підготувати відповідного листа на ім'я голови "Укравтодору" Володимира Демішкана та запропонувати направити гроші на інші роботи, зокрема, на розширення пр.Гагаріна і вул.Аерофлотської.

Довідка "SQ". Роботи на дорозі Харків-Щербаківка ведуться тими ж підприємствами, які ремонтували окружну дорогу Харкова. Генеральним підрядником виступає ДП "Харківський облавтодор", субпідрядниками якого є Дорожнє будівельне управління № 33, компанія "Автомагістраль", ТОВ "Альтком", трест "Дніпродорбуд" та організація "Міст-1". Дорожнє покриття робиться за тією ж технологією, що використовувалася при реконструкції окружної.

Загалом на ремонт доріг у Харківській області в 2011 р. з держбюджету планується виділити 95 млн.грн.