Областная власть, профсоюзы и работодатели подписали соглашение о взаимопониманииРегіональна угода на 2011-2012 рр. між Харківською облдержадміністрацією (ХОДА), спільним представницьким органом сторони роботодавців та профспілковими об'єднаннями області була підписана 28 березня. Угоду підписали голова ХОДА Михайло Добкін, голова Об'єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко, голова Ради об'єднання організацій роботодавців Харківської області "Граніт" Анатолій Гіршфельд, голова обкому незалежних профспілок військовослужбовців України Юрій Запольський, голова Об'єднання організацій роботодавців Харківщини Леонід Рубаненко. У церемонії підписання також взяв участь голова Харківської облради Сергій Чернов, директор ЗАТ "Завод "Південкабель" Володимир Золотарьов, президент корпорації "Бісквіт-Шоколад" Алла Коваленко, виконавчий директор ВАТ "Харківський тракторний завод" Сергій Калінін.

Як зазначив С Тесленко, в регіональній угоді на 2011 р. передбачено підвищення зарплати на 19,7% порівняно 2010 р. "Якщо за підсумками 2010 р. середня зарплата в регіоні склала 2060 грн., то в 2011 р. вона буде вищою. Затверджено також перелік продуктів, торговельні надбавки на які будуть контролюватися органами влади. Очікується також, що буде вирішуватися проблема заборгованості із зарплати - якщо не на 100%, то все одно це жахливе явище буде зведене до мінімуму", - зазначив С.Тесленко. За його словами, угода - це "мала Конституція області".

Як повідомив Л.Рубаненко, відсоток підвищення зарплати за рік - це скоріше тенденція. "Низка підприємств області (наприклад,"Південкабель" і бісквітна фабрика) щорічно підвищує зарплату на 20-25% відповідно до підвищення обсягів виробництва. Отже завдання збільшити зарплату на 19,7% - реальне і здійсненне і, можливо, буде навіть і перевиконане", - зазначив Л.Рубаненко.