ДАЗТ "Укрзалізниця" розробила проект нової класифікації пасажирських поїздів. Про це повідомили "SQ" у прес-службі "Укрзалізниці". Проект знаходиться на розгляді в Кабміні.

Запропоновані такі класи пасажирських поїздів - денні пасажирські поїзди ("Євро Сіті", "Інтер Сіті +", "Інтер Сіті", "Регіональний експрес", "Регіональний поїзд"), а також - нічні пасажирські поїзди ("Євро Найт", "Нічний експрес", "Нічний швидкий", "Нічний пасажирський"). До переваг класифікації відноситься повна відповідність до класифікації поїздів Європейського Союзу; відповідність українських та англомовних назв і абревіатур; лаконічність; зрозумілість для споживача; лінгвістична і семантична відповідність і зрозумілість споживачам з України та ЄС, зазначили на підприємстві.

 

Довідка "SQ". "Євро Сіті" - денний високошвидкісний потяг міжнародного сполучення. Вимоги: маршрутна швидкість - 90 км/год, мінімум зупинок, вагони з місцями для сидіння 1 класу з рівнем сервісу "преміум" і 2 класу - "бізнес", підвищена вартість проїзду.

"Інтер Сіті +" - денний швидкісний поїзд регіонального сполучення. Вимоги: маршрутна швидкість - 90 км/год, мінімум зупинок, вагони з місцями для сидіння 1 класу з рівнем сервісу "преміум" і 2 класу - "бізнес", підвищена вартість проїзду.

"Інтер Сіті" - денний швидкісний поїзд регіонального сполучення. Вимоги: маршрутна швидкість - від 70 до 90 км/год, мінімум зупинок, вагони з місцями для сидіння 1 класу з рівнем сервісу "преміум", 2 класу за рівнем сервісу "бізнес", 3 класу з рівнем сервісу "стандарт", підвищена вартість проїзду.

"Регіональний експрес" - денний швидкісний поїзд регіонального сполучення. Вимоги: маршрутна швидкість - від 70 до 90 км/год, вагони з місцями для сидіння 1 класу з рівнем сервісу "бізнес", 2 класу за рівнем сервісу "бізнес" і 3 класу за рівнем сервісу "стандарт".

"Регіональний поїзд" - денний потяг регіонального сполучення. Вимоги: маршрутна швидкість - до 70 км/год, вагони з місцями для сидіння 2 класу з рівнем сервісу "бізнес" і 3 класу за рівнем сервісу "стандарт".

"Євро Найт" - нічний швидкісний поїзд міжнародного сполучення. Вимоги: маршрутна швидкість - 90 км/год, мінімум зупинок, вагони з місцями "СВ +" з рівнем сервісу "преміум", "СВ" з рівнем сервісу "бізнес" і купе з рівнем сервісу "бізнес".

"Нічний експрес" - нічний швидкісний потяг, який може використовуватися для міжнародного та регіонального сполучення. Вимоги: маршрутна швидкість - від 70 до 90 км/год, вагони з місцями "СВ" з рівнем сервісу "бізнес", купе з рівнем сервісу "стандарт" і плацкарт з рівнем сервісу "економ".

"Нічний швидкий" - нічний швидкий потяг, який може використовуватися як для міжнародного, так і регіонального сполучення. Вимоги: маршрутна швидкість - від 50 до 70 км/год, вагони з місцями СВ з рівнем сервісу "бізнес", купе з рівнем сервісу "стандарт" і плацкарт з рівнем сервісу "економ", вартість проїзду залежить від типу місць у вагонах і рівня комфорту/сервісу.

"Нічний пасажирський" - нічний поїзд регіонального сполучення. Вимоги: маршрутна швидкість до 50 км/год, вагони з місцями К (купе) з рівнем сервісу "стандарт" і плацкарт з рівнем сервісу "економ", вартість проїзду залежить від типу місць у вагонах і рівня комфорту/сервісу.