Иран готов инвестировать в харьковскую легкую промышленностьВ Ірану дуже великі перспективи інвестування в Україну. Про це 27 липня на круглому столі в Харківській торговельно-промисловій палаті повідомив експерт з питань країн Сходу Всеукраїнської експертної мережі з інвестицій та бізнес-консалтингу (Київ) Алі Алієв. За його словами, інвестиційна співпраця можлива, зокрема, між Харковом та провінцією Ісфахан (Іран), а також іншими провінціями і країнами Близького Сходу (особливо враховуючи нестабільність у цьому регіоні). Дуже багато бізнес-партнерів хочуть зробити великі вкладення в Україну.

За словами А.Алієва, в Україні за СРСР було розвинена легка промисловість. "Після розвалу СРСР ця галузь, в принципі, не розвивалася. За даними експертної мережі з інновацій, до 7 млрд.дол. Наші близькосхідні партнери готові вкласти в легку промисловість України. Для цього в Україні підготовлена ​​законодавча база, легка промисловість звільнена від податку на прибуток на 10 років" - зазначив А.Алієв.

Він підкреслив, що інвестиції в легку промисловість дозволять створити в Україні від 600 тис. до 1 млн. нових робочих місць. "Справа в тому, що Україна перебуває у вигідному геополітичному центрі. Вона межує з Білоруссю, Росією, Польщею, Румунією та іншими країнами. Ми розраховуємо, що створені підприємства легкої промисловості будуть поставляти продукцію на один з найбільших ринків - російський - і на ринки інших країн Європи. Це враховуючи те, що Україна і сама по собі досить великий ринок - у країні живе 47 мільйонів людей", - додав А.Алієв.

Довідка "SQ". У Харківській торговельно-промисловій палаті (пр. Московський, 122 Б) 27 липня проходить круглий стіл з питань двосторонньої співпраці між Харківською областю та Ісламською Республікою Іран.