Харьковский институт "Укрэнергосталь" предложил Ирану помощь в реконструкции сталелитейных предприятийХарківський державний інститут "Укренергосталь" братиме участь у конкурсах на реконструкцію сталеливарних підприємств Ірану. Про це 27 липня на круглому столі в Харківській торговельно-промисловій палаті повідомив Дмитро Бірюков - заступник директора структурного підрозділу інституту, що займається реконструкціями меткомбінатів.

За його словами, крім реконструкції, інститут запропонує проекти зі створення нових виробництв. "У нас уже є конкретні пропозиції з реконструкції сталеплавильних цехів Ісфаханского меткомбінату, а також реконструкції газоочисних систем меткомбінатів, які створювалися багато років тому, в тому числі і фахівцями з колишнього СРСР. Запропонуємо також проекти створення нових металургійних потужностей. Поки що назвати обсяги майбутніх робіт складно, тому що проекти в металургії дуже затратні. Наша перевага в тому, що ми виконаємо роботи з відмінною якістю, але за цінами нижче світових. В Ірані є підприємство, яке буде представляти наші інтереси", - зазначив Д.Бірюков.

Він підкреслив, що зараз інститут веде багато проектів з реконструкції та будівництва меткомбінатів, але в Ірані ще не працює. "Дуже сподіваємося, що круглий стіл, у якому беруть участь представники меткомбінатів Ірану, допоможе налагодити співпрацю", - додав Д.Бірюков.

Він також зазначив, що інститут реалізує багато проектів у багатьох країнах світу. Основний обсяг робіт припадає на Росію, де ведеться масова реконструкція металургії. Ведуться також роботи в Індії, Африці, Європі.

Довідка "SQ". У Харківській торговельно-промисловій палаті (пр. Московський, 122 Б) 27 липня проходить круглий стіл з питань двосторонньої співпраці між Харківською областю та Ісламською Республікою Іран.