Харків, Донецьк і Дніпропетровськ планують з'єднати залізничним кільцем. Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури Україна з посиланням на віце-прем'єр-міністра - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова, який ініціює таке об'єднання.

За словами Б.Колеснікова, залізничне кільце буде здатне істотно скоротити дорогу з одного міста до іншого і розвантажити автомагістралі, якими в даний час курсують автобуси.

"Зараз наша країна готується до Євро-2012, однак і після проведення чемпіонату інфраструктура держави повинна розвиватися, - підкреслив Б.Колесніков. - Залізничне кільце як у містах, так і у приміському сполученні - величезний поштовх у вирішенні транспортних проблем".

За даними міністерства, всі необхідні передумови для реалізації цього проекту вже створені. Запустити залізничне кільце можливо на базі вже існуючих шляхів: варто лише розмежувати пасажирський та вантажний рух, а також здійснити електрифікацію залізничної ділянки по всій експлуатаційній довжині.

Щодо рухомого складу віце-прем'єр зазначив, що "Укрзалізниця" розгляне всі пропозиції світових лідерів з виробництва поїздів для швидкісного руху, зокрема, компаній "Hyundai", "Skoda", "Siemens". Особлива робота буде проводитися з вітчизняними компаніями-виробниками.

Планується, що швидкість руху пасажирських поїздів залізничним кільцем буде досягати 160-180 км/год.