Авіарейс "Харків-Баку" сприятиме зміцненню культурних та бізнес-зв'язків між Харківською областю та Азербайджаном. Про це 27 лютого на зустрічі посла Азербайджану в Україні з головою Харківської облдержадміністрації заявив голова Харківського обласного товариства азербайджансько-української дружби "Достлуг" Мурад Омаров.

За його словами, в роки СРСР прямий авіарейс "Харків-Баку" мав великий попит. Він зазначив, що відсутність прямого авіасполучення стримує розвиток відносин між двома регіонами.

Як зазначив посол Республіки Азербайджан в Україні Ейнулла Ядулла оглу Матадлі, посольство підтримує ідею відкриття рейсу "Харків-Баку", адже в Харкові мешкає досить численна діаспора Азербайджану, навчається близько тисячі студентів-азербайджанців (у всій Україні їх навчається близько 3 тисяч). Як зазначив посол, з приводу відкриття рейсу будуть проведені переговори з азербайджанським авіаперевізником - компанією "Азалія". У літній період рейс обов'язково буде мати попит, а взимку кількість рейсів можна і скоротити.

Довідка "SQ". У зустрічі 27 лютого з послом Азербайджанської Республіки в Україні взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, його заступник Юрій Сапронов, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, голова регіональної організації Конгресу азербайджанців України Гурбан Аббасов, голова обласного товариства азербайджано-української дружби "Достлуг" Мурад Омаров. Сторони обговорили перспективи і напрямки двосторонньої співпраці між Харківщиною і регіонами Азербайджану.

Обсяг зовнішньо-економічної торгівлі між Азербайджаном і Харківською областю за 2011 р. зріс на 54%.