Харківські міські автоперевізники готові витіснити з ринку обласних автоперевізників Про це сьогодні, 26 липня, на нараді з перевізниками Харківської області повідомив директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан.

"Я можу сказати, що будь-який з тринадцяти міських перевізників готовий вас "з'їсти" на обласних маршрутах. Чисто економічно: тим способом, який в економіці називається конкуренція. Якість обслуговування в місті вища, ніж в області, 80% рухомого складу у нас не старше, ніж два роки, ставлення водіїв до пасажирів, формений одяг і т. д. - усе краще. Якщо ви цього хочете - готуйтеся, якщо ні - почніть думати про те, щоб краще працювати", - заявив Дульфан представникам дев'яноста шести обласних автоперевізників.

За словами заступника начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації Антона Новікова, в області йде процес укрупнення фірм-автоперевізників. "Ми йдемо в напрямку укрупнення автопідприємств у районах. У районі має бути базове підприємство з усіма сільськими та міжміськими маршрутами", - зазначив Новіков.

За його словами, якщо раніше в Харкові було 76 перевізників, то тепер на ринку залишилося 13, в області було 130 перевізників, зараз працює 96. Він підкреслив, що на ринку залишаться тільки ті підприємства, які будуть надавати транспортні послуги на найбільш високому рівні. "Вивчайте досвід великих підприємств з GPS-навігацією, у яких усе під контролем. Не повинно бути цих "Газелей" з вирваними статями. Ви везете людей, дітей, несете за них відповідальність", - заявив Новіков перевізникам.