ТОВ "Кулиничівський хлібокомбінат" та ПрАТ "Хлібозавод "Салтівський" у кінці травня підняли ціни на батони на 7-8%. Про це 26 червня на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. За його словами, хлібозаводи підняли ціни, порушивши підписаний 30 серпня минулого року меморандум про взаєморозуміння. Як зазначив заступник губернатора, батони не відносяться до соціальних сортів хліба, але вони користуються популярністю у населення. За словами Ю.Сапронова, ХОДА взяла це питання під контроль, і зараз "ситуація з цінами на батони вирівняна".

Голова ХОДА Михайло Добкін закликав виробників хліба не порушувати підписаний меморандум про взаєморозуміння і попередив, що якщо хтось з них буде порушувати угоду, то їх будуть запрошувати на засідання колегії для пояснень.

Довідка "SQ". Харківська облдержадміністрація і підприємства-виробники хлібної продукції регіону 30 серпня 2011 р. підписали меморандум про непідвищення цін на соціальні сорти хліба. Дія меморандуму триватиме до наступного врожаю - до серпня 2012 р. Меморандум підписали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і керівники ряду підприємств-виробників хліба, серед яких - хлібозаводи "Салтівський", "Кулиничі", виробник борошна - "Новопокровський" комбінат хлібопродуктів.