Харьковской области выделили 47 школьных автобусов для сельских районовПерша цього року партія шкільних автобусів надійде до Харківської області на початку липня. Про це 26 червня на колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, всього у 2012 р. область отримає 47 шкільних автобусів для сільської місцевості. Сорок з них надійде за рахунок коштів держбюджету з розподілу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, а сім - за рахунок субвенції держбюджету на соціально-економічний розвиток. "Ці автобуси повністю вирішать проблему якісного підвезення учнів і вчителів", - зазначив віце-губернатор.

Є.Савін також повідомив, що у 2011/2012 навчальному році в Харківській області безкоштовно перевозили 12 тис. 386 учнів та 2 тис. 91 педагогічного працівника. Було задіяно 285 одиниць автотранспорту.

Довідка "SQ". У 2011 р. область отримала 10 шкільних автобусів за рахунок коштів держбюджету, а також 10 автобусів було закуплено за рахунок обласного бюджету.