Харьковская обладминистрация обратится к правительству с предложением реструктуризировать долг "Горэлектротранса"Харківська облдержадміністрація планує звернутися до уряду з пропозицією реструктуризувати заборгованість КП "Міськелектротранс" до Пенсійного фонду (ПФ). Про це 26 червня на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, завдяки рішенню недавньої сесії Харківської міськради заборгованість підприємства із зарплати буде ліквідована, а погасити заборгованість до Пенсійного фонду міського бюджету не під силу.

М.Добкін зазначив, що питання про заборгованість "Міськелектротрансу" мало розглядатися в присутності представників прокуратури, але сьогодні прокурор області Геннадій Тюрін у відрядженні, а його заступники не прийшли.

Як зазначив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, борги КП "Міськелектротранс" з платежів до ПФ складають 63,2 млн.грн. (зі страхових внесків - 41 млн.грн., з єдиного соціального внеску - 22 млн.грн.). І.Шурма також зазначив, що в цілому на підприємствах комунальної форми власності зосереджено 29% заборгованості зі страхових внесків до Пенсійного фонду і 30% боргу з єдиного соціального внеску. Заборгованість із зарплати на комунальних підприємствах становить 5,7 млн.грн., що на 6% більше, ніж на початок року. Росте й заборгованість зі страхових внесків.