Комиссия заказчика приняла 26 БТРов, изготовленных на заводе им.Малышева для ИракаКоміссія замовника ухвалила 26 БТРів, виготовлених на ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) для Іраку. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Володимир Бабаєв, повідомив сайт ХОДА. "Після оформлення актів буде можливість отримати 250 млн. грн. За першу партію машин, серед яких 4 тренажерних стенди з водіння та управління вогнем, дві спецмашини обслуговування, а також 26 нових двигунів, виготовлених за дуже короткий час", - підкреслив В.Бабаєв.

За його словами, друга партія машин (62 БТРа) повинна бути поставлена ​​замовникам до 1 липня, а до кінця року необхідно буде зробити ще 148 машин. "Усе це вимагає серйозного технічного переоснащення підприємства, чим повинен впритул зайнятися концерн "Укроборонпром", - заявив В.Бабаєв.

Як повідомив раніше на засіданні колегії ХОДА перший заступник генерального директора заводу ім.Малишева Леонід Шоломицький, до кінця цього року завод ім.Малишева за обсягами виробництва вийде на показники кінця 90-х років.

Довідка "SQ". У 2009 р. Україна уклала контракт з Іраком на 550 млн.дол. Контракт передбачає постачання протягом 3-3,5 років більше 400 одиниць бронетехніки, зокрема БТР-4, 6 легких транспортних літаків Ан-32, а також проведення послуг з ремонту авіаційної техніки.

Завод ім.Малишева заснований у 1895 р. як паровозобудівне підприємство. Зараз завод виробляє бронетехніку (танки і бронетранспортери), обладнання для паливно-енергетичного комплексу, дизельні двигуни і двигун-генератори (серій ДТ, ДН, Д80, Д100) для залізничного транспорту, автотранспорту та суден, автономні джерела енергопостачання на основі дизель-генераторів і газових мотор-генераторів, бурошнекові комплекси БШК-2ДМ.

Окрім іракського контракту завод ім.Малишева в 2011 р. буде виробляти для Міноборони Україні танки "Булат" і "Оплот" на суму близько 100 млн.грн.