Харківська облрада ще раз спробує продати пансіонат "Щасливцеве" (с.Щасливцеве, Генічеський р-н, Херсонська обл.), який знаходиться на балансі ВЕП "Держпром" (Харків). Про це 24 березня на засіданні постійної комісії Харківської облради з питань молодіжної політики, спорту, туризму та підготовки до Євро-2012 повідомив начальник управління з питань комунальної власності облради Анатолій Поливаний. За його словами, проект рішення про оголошення конкурсу з продажу пансіонату планується винести на найближчу сесію облради.

За словами А.Поливаного, пансіонат уже виставлявся на продаж, але безуспішно. Після цього була зроблена спроба ввести пансіонат в експлуатацію, але виявилося, що це нерентабельно. Пансіонат працює лише кілька місяців улітку, а платити за охорону та інші послуги потрібно цілий рік. Балансоутримувач пансіонату сам перебуває в складному фінансовому стані і допомагати пансіонату фінансово не може.

Як зазначив А.Поливаний, планується також приватизувати ще низку об'єктів, зокрема, прибудову до кінотеатру Орджонікідзе й низку будівель у Помірках (зокрема, оранжерею і сховище льоду, яке експлуатувалося ще в ті часи, коли не було побутових електрохолодільніков).

Довідка "SQ". Останній раз пансіонат "Щасливцеве" виставлявся на продаж у травні 2010 р. Початкова вартість продажу об'єкта з урахуванням ПДВ склала 3 млн. 259 тис. 641 грн. У пансіонаті 8 постійних робочих місць, влітку залучаються ще 18 осіб. Площа земельної ділянки, виділеної пансіонату, складає 2,86 га.