На строительстве станции метро "Победа" до конца года освоят не больше 100 млн.грн.100 млн.грн. планується отримати у 2011 р. з держбюджету на будівництво станції метро "Перемога" в Харкові. Про це під час прямої телефонної лінії в харківській редакції газети "Комсомольська правда в Україні" повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, 100 млн.грн. - це та сума, яку будівельники зможуть освоїти до кінця 2011 р.

За словами губернатора, якщо держбюджет виділить 100 млн.грн. у 2011 р., а потім ще 270 млн.грн. у 2012 р., то станцію здадуть в експлуатацію в 2012 р. "Але її здадуть уже не в травні, як планувалося, а в День міста - 23 серпня або ближче до кінця року", - зазначив М.Добкін.

Довідка "SQ". Станція метро "Перемога" стане кінцевою станцією Олексіївської лінії метрополітену, буде розташована в північній частині Харкова, на перетині пр. Перемоги і пр.Людвіга Свободи. Нова станція дозволить обслуговувати житлові масиви Олексіївки і прилеглі населені пункти Дергачівського району з населенням понад 300 тис. осіб. Відстань між станціями "Олексіївська" і "Перемога" - 1,14 км. Планований середньодобовий обсяг пасажирських перевезень по станції "Перемога" - близько 40 тис.осіб.

Раніше планувалося, що станція метро "Перемога" буде відкрита 9 травня 2012 р. Як заявив у березні перший заступник мера Олександр Кривцов, якщо на будівництво станції метро "Перемога" терміново не надійдуть гроші, її можуть не відкрити вчасно. За його словами, всього на будівництво станції необхідно 250 млн.грн. Ця сума затверджена в Кабміні. У березні на будівництво метро в Харкові з держбюджету надійшло лише 8 млн.грн.