Харьковское издательство напечатало сборники контрольных работ для всей УкраиныТОВ "Видавництво "Ранок" (Харків) завершило друкувати підручники для підсумкових контрольних робіт у 5-8 класах. Про це 23 березня повідомили "SQ" у видавництві. Підсумкові контрольні роботи введені в 5-8 класах в Україні вперше за наказом Міністерства освіти і науки (№ N 141 від 16 лютого 2011 р.). Школам належить провести контрольні роботи з 10 до 20 травня. Навчальні заклади будуть самі призначати дату і варіанти завдань підсумкових контрольних робіт за підручниками, які надрукувало видавництво "Ранок".

Як відзначили у видавництві, введення контрольних робіт стало несподіванкою для працівників освіти, які зараз звертаються до видавництва, намагаючись завчасно ознайомиться з підручниками, щоб спланувати роботу в травні. Друк збірників був організований в стислі терміни, з 25 березня посібники для підсумкових контрольних робіт надійдуть у продаж. За даними Міносвіти, нововведення з контрольними роботами було введене для того, щоб визначити рівень засвоєння учнями навчального матеріалу з української мови, математики, історії України, іноземної мови (англійської, французької, німецької) і російської мови (у школах з російською мовою навчання).

Довідка "SQ". ТОВ "Видавництво "Ранок" спеціалізується з видання навчальної та методичної, а також дитячої художньої та освітньої літератури. Всього в Харківській області працює близько 120 видавництв.