ВАТ "Південдіпроцемент" (Харків) розробило проект будівництва нового цементного заводу в Калузькій області (Росія). Про це 24 січня повідомили "SQ" у "Південдіпроцементі". Проектна потужність заводу - 8,5 тис.т клінкеру на добу.

За даними проектного інституту, ще одним підсумком роботи підприємства в 2010 р. став проект створення додаткової пакувальної лінії на Кам'янець-подільському цементному заводі. Її продуктивність 200 т/год. Упаковка ведеться в поліетиленові мішки по 50 кг. Для Кам'янець-подільського заводу був також розроблений проект вугільного складу (завод уже кілька років працює на вугіллі). Як відзначили в "Південдіпроцемент", починається розробка проекту переведення Балаклійського цементного заводу (Харківська обл.) з газу на вугілля.

Довідка "SQ". Завод буде побудований у Думінічеському районі Калузької області. Термін реалізації проекту складе 5 років, загальний обсяг інвестицій - 19,7 млрд. рублів. Підприємство створить більше 1 тис. робочих місць, цемент будуть виробляти "сухим" способом. Обладнання для заводу буде поставляти датська компанія "FLSmidth A/S".

Цементний завод у Балаклії був побудований за проектом інституту "Південдіпроцемент". Перша технологічна лінія була введена в експлуатацію 1963 р. Продуктивність підприємства - 4,051 млн. т на рік.