Харьковскому заводу им.Малышева выделено 236 млн.грн. на производство бронетехники - вице-премьер А.Клюев

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв 22 червня повідомив, що ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) виділено 236 млн.грн. на виробництво бронетехніки для української армії. Про це повідомив офіційний сайт Партії регіонів з посиланням на прес-службу А. Клюєва. Віце-прем'єр висловив упевненість, що вже до кінця року Міністерство оборони отримає нову сучасну бронетехніку вітчизняного виробництва.

А. Клюєв також повідомив, що за результатами наради, проведеної 10 червня у Харкові, прийнято низку рішень з виведення машинобудівних підприємств з кризи. Зокрема, за два тижні повністю погашені борги із зарплати на заводі ім.Малишева та Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві. "У планах уряду - закупівля літаків військово-транспортної авіації", - відзначив А. Клюєв.

Довідка "SQ". А. Клюєв 10 червня під час візиту на ДП "Завод ім.Малишева" пообіцяв, що Кабінет міністрів у найближчі три місяці виділить заводу більше 350 млн.грн. За його словами, 255 млн.грн. з них будуть виділені в рамках замовлення різної техніки. Замовником виступить Міністерство промислової політики. Ще 118 млн.грн. будуть виділені на модернізацію танка "Оплот".

Завод ім.Малишева заснований у 1895 р. як паровозобудівне підприємство. Зараз завод виробляє бронетехніку, обладнання для паливно-енергетичного комплексу, дизельні двигуни і двигун-генератори (серій ДТ, ДН, Д80, Д100) для залізничного транспорту, автотранспорту та суден, автономні джерела енергопостачання на основі дизель-генераторів і газових мотор-генераторів, бурошнекові комплекси БШК-2ДМ.