На хлебозаводе "Салтовский" - кадровые измененияТимур Солонський рішенням загальних зборів акціонерів ПрАТ "Хлібозавод "Салтівський" (Харків) від 17 січня затверджений гендиректором підприємства, приступив до обов'язків 23 січня. Як повідомило товариство Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку, Т.Солонський призначений на посаду на три роки, акціями товариства не володіє. Серед попередніх посад - голова правління ВАТ "Запорізький хлібозавод № 5", генеральний директор ВАТ "Запорізький хлібозавод № 1", заступник директора ТОВ "ТД "Золотий Урожай".

Також рішенням зборів акціонерів з посади гендиректора звільнений Андрій Руденко, з посад членів спостережної ради - ПАТ "Інвестор" (член спостережної ради), ТОВ "Аміс" (член наглядової ради) і Геннадій Гайовий (ревізор). На ці посади призначені: Євген Лапшин (колишнє місце роботи - юрисконсульт асоціації "Донбасхліб", ТОВ "ТД "Золотий Урожай"), Марина Жуковіна (економіст з фінансової роботи ТОВ "Інтер - Донбас", фахівець з кредитування ПП "НВП "Харчові продукти "Мультимiкс", також членом спостережної ради призначене ТОВ "ТД" Золотий Урожай "(код ЄДРПОУ 36888079, володіє 20% статутного фонду емітента), ревізором - Оксана Колісник (економіст ТОВ" ТД "Золотий Урожай").

Довідка "SQ". Салтівський хлібозавод - один з найбільших хлібозаводів харківського регіону. Входив до складу холдингу "Інвестор" екс-губернатора Арсена Авакова. За даними ЗМІ, недавно контроль над підприємством перейшов до структур, які пов'язують з ім'ям донецького бізнесмена Олександра Лещинського.

Асоціація "Донбасхліб" об'єднує 18 хлібозаводів Донецької області. Потужність підприємств - 800 т хлібобулочних виробів на добу. У 2011 р. холдинг продовжує розпочату на хлібозаводах оптимізацію та оновлення виробництва, а також активний розвиток своїх підприємств і експансію в інші регіони України.