Президент Віктор Янукович має покарати винних у купівлі поїздів "Hyundai", які не підходять для України. Про це заявив заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу "Інтер", повідомив "УНІАН".

"Я вважаю, що таке велике замовлення ми не могли виконати в Україні, хоча в той час могли б три або чотири поїзди зробити своїми силами. Вони були б більш дешевими, з технічної точки зору більш сучасними і краще підходили б до наших кліматичних умов" , - повідомив Тігіпко.

За його словами, покупка "Hyundai" - це помилка, про яку говорили українські фахівці. "Я думаю, що під час кадрових призначень президент повинен врахувати це. Якщо ні, то, мені здається, з політичної точки зору, це буде помилка з боку керівництва країни. Бо за такі проблеми, за такі події люди повинні нести відповідальність", - додав Тігіпко.

 

Довідка "SQ". 25 травня 2012 р. між містами-господарями Євро-2012 було відкрито рух швидкісних поїздів "Hyundai". У цей день з Центрального залізничного вокзалу Києва поїзд "Hyundai" був відправлений у перший свій рейс до Львова. До Харкова поїзд відправився у свій перший рейс 27 травня.

Нові поїзди часто ламаються. За останні два тижні сталося понад 10 різних поломок поїздів "Hyundai". "Укрзалізниця" і Українська залізнична швидкісна компанія пояснюють їх поганими погодними умовами.

Компанія "Hyundai" принесла українським пасажирам вибачення за заподіяні незручності при користуванні швидкісними електропоїздами власного виробництва і пообіцяла виправити ситуацію.