Три підприємства Харківської області - ВАТ "Турбоатом", ПАТ "Вовчанський агрегатний завод" та Український науково-дослідний інститут протезування, протезобудування та відновлення працездатності - подали офіційні заявки на участь у III конкурсі на здобуття Премії СНД за досягнення у сфері якості продукції та послуг. Про це 22 вересня повідомив "SQ" генеральний директор ДП "Харківстандартметрологія" Михайло Будьонний. За його словами, до 30 вересня підприємства Харківщини ще можуть подати заявки на участь у національному етапі конкурсу.

Довідка "SQ". Премія СНД присуджується один раз на два роки на конкурсній основі за досягнення значних результатів у сфері якості продукції або послуг, забезпечення їх безпеки, а також впровадження високоефективних методів менеджменту підприємства. Конкурс проводиться у два етапи - національний та міждержавний. На національному етапі здійснюється оцінка матеріалів підприємств-учасників конкурсу експертами національного рівня по встановленим критеріям премії. На другому етапі комісії у складі двох експертів іншої країни розглядають матеріали учасників міждержавного етапу конкурсу та відвідують підприємства з метою їх оцінки. За результатами оцінки визначаються лауреати і дипломанти конкурсу.

За результатами I конкурсу на здобуття Премії СНД 2006-2007 рр. переможцем національного етапу був визнаний Державний інститут з проектування підприємств коксохімічної промисловості "Гипрококс", який на міждержавному етапі конкурсу став дипломантом Премії СНД. За підсумками II конкурсу на здобуття Премії СНД 2008-2009 рр. переможцем національного етапу визнана Харківська парфюмерно-косметична фабрика "Аромат".