Изюмский тепловозоремонтный завод до марта погасит все долги по зарплате - М. Добкин"ВАТ "Ізюмський тепловозоремонтний завод" (ІТРЗ, Харківська обл.) до березня 2011 р. розрахується з боргами із зарплати", - заявив 22 вересня під час візиту на завод голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, починаючи з 2008 р., ситуація з виплати зарплати на підприємстві постійно погіршувалася незважаючи на те, що завод був забезпечений замовленнями. "На підприємстві є борги із зарплати за 2008 р., робітники говорять, що не сплачено весь 2009 р., окрім того, є заборгованість цього року (близько 1,5 млн.грн.) З уже виконаних робіт. Ця заборгованість повинна бути негайно погашена, оскільки замовлення у заводу є", - підкреслив губернатор.

За його словами, ІТРЗ буде відроджуватися завдяки спільним зусиллям державної та місцевої влади. Також М.Добкін відзначив, що найближчим часом завод може отримати фінансову допомогу від Кабінету міністрів. Окрім того, він повідомив, що зараз ведуться переговори з ГАЖТ "Укрзалізниця" про те, щоб ІТРЗ отримував замовлення не тільки від Південної залізниці, але й від інших залізниць України.
 

Довідка "SQ". ІТРЗ спеціалізується з капітального ремонту тепловозів (2ТЕ116 і 2ТЕ10), вузлів і агрегатів рухомого складу, а також з виготовлення запасних частин до них. 100% акцій підприємства, що є ВАТ, належать державі в особі Міністерства транспорту та зв'язку.