ВАТ "Харківметробуд" продовжує вимушений простій (не працюють усі підрозділи підприємства, включаючи завод залізобетонних конструкцій). Про це 22 вересня повідомили "SQ" у профспілці підприємства. Частина співробітників перейшла працювати до ВАТ "Південспецбуд", у якого є контракти на будівництво метро в Харкові, частина - у відпустці за свій рахунок.

У профспілці повідомили, що поки немає інформації про те, щоб на підприємстві почалося істотне погашення заборгованості із зарплати і до Пенсійного фонду. На початок 2010 р. заборгованість із зарплати склала близько 4 млн.грн. Заборгованість почала створюватися два роки тому, коли почалися складнощі з фінансуванням будівництва метро в Харкові. Керівник санації підприємства веде підготовку до продажу трьох будівель "Харківметробуду" (зокрема, будівлі управління "Харківметробуду" на вул.Петровського).

Санатор "Харківметробуду" Оксана Кузнєцова підтвердила "SQ" інформацію про те, що низка будівель підприємства готується до продажу.

Довідка "SQ". ДП "Харківський метрополітен" у судовому порядку розірвало контракт з ВАТ "Харківметробуд" на будівництво метро в Харкові. Метрополітен мотивував розрив контракту відсутністю держбюджетних коштів на оплату послуг "Харківметробуду". Суд ухвалив рішення про розрив контракту 30 березня 2009 р. За даними "Харківметробуду", роботи за контрактом становили 80% обсягу виробництва підприємства.