КП "Харківський метрополітен" 15 лютого за результатами тендера уклало договір на виготовлення 465 інформаційних табличок вартістю 2 млн. 410 тис.грн. Про це 22 лютого повідомило видання "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

За даними видання, таблички з назвами станцій (розміром 190х35 см), маршрутні (465х30 см) і пересадочні (105х85 см) повинні розміщуватися на стінах. Вартість кожної таблички становить понад 5 тис. грн.

"Основа повинна бути з композитного листа сірого кольору. Окантовані таблички анодованим П-подібним профілем для композитних панелей і самоклійкою плівкою "Avery" різних кольорів залежно від лінії метро. Літери виконуються з акрилового скла білого кольору", - йдеться у тендерній документації.

Як повідомив "SQ" генеральний директор КП "Харківський метрополітен" Михайло Карамшук, підприємство ще не заплатило за нові таблички. Їх вартість керівник метрополітену коментувати відмовився.

"Це не табличка. Це велике табло, на якому висвічується певна інформація державною та іноземною мовами. Там використовується сучасне діодне обладнання для енергозбереження. Я не згоден з вашим підрахунком", - заявив харківський міський голова Геннадій Кернес, відповідаючи на питання журналіста про причину високої вартості табличок.

"Ви можете сміливо поставити це питання керівництву метрополітену. Я думаю, люди, які складали ці цифри, про щось думали і готові кожну цифру захистити. А вам, журналістам, дай будь-яку цифру, і ви з неї зробите таку еквілібристику, що потім іди і віддувайся", - заявив Г.Кернес.