Агентство "Fitch Ratings" підтвердило довгострокові й короткострокові рейтинги Харкова та облігацій Харківської міської ради на 99,5 млн.грн. на рівні "B" з прогнозом "стабільний". Про це повідомив сайт Харківської міськради.

Так, присвоєні довгостроковий рейтинг в іноземній і національній валюті на рівні "B", короткостроковий рейтинг в іноземній валюті на рівні "B" і національний довгостроковий рейтинг "AA-(ukr)". "Fitch" зазначає, що проведення подальших позитивних рейтингових дій буде залежати від підвищення суверенних рейтингів у поєднанні зі зниженням ризику рефінансування і здатності міста зберігати операційну маржу близько 10% і стримувати прямий борг на рівні менше 20% поточних доходів.

"Fitch" очікує, що Харків завершить 2012 р. з гарною операційною маржею вище 10% і сильним показником забезпеченості боргу, а прямий борг у міста поступово знизиться до менше 10% поточних доходів, оскільки потреби в запозиченнях для фінансування масштабних капітальних проектів зменшилися після проведення чемпіонату з футболу Євро-2012.

 Довідка "SQ". У 2010 р. агентство "Fitch Ratings" підвищило довгострокові рейтинги Харкова в іноземній і національній валюті з "B-" до "B". Короткостроковий рейтинг Харкова в іноземній валюті був підтверджений на рівні "B" і національний довгостроковий рейтинг на рівні "AA-(ukr)". Прогноз - "стабільний".

У 2011 р. "Fitch Ratings" підтвердило довгострокові рейтинги Харкова в іноземній і національній валюті на рівні "B", а також короткостроковий рейтинг в іноземній валюті на рівні "B" і національний довгостроковий рейтинг на рівні "AA-(ukr)"

"Fitch Ratings" - міжнародне рейтингове агентство, яке надає незалежні оцінки кредитоспроможності. Присвоює міжнародні та національні кредитні рейтинги банкам, небанківським фінансовим організаціям, страховим компаніям, емітентам корпоративного сектора, регіональним і місцевим органам влади, суверенною урядам. Харківська міськрада співпрацює з "Fitch Ratings" протягом семи років.