Після відкриття продажу квитків на швидкісні потяги "Hyundai" протягом доби було продано 900 квитків на напрямок Київ - Харків і 200 квитків на напрямок Київ - Львів. Про це 21 травня повідомив журналістам начальник Головного пасажирського управління ДАЗТ "Укрзалізниця" (Київ) Олександр Іванько, поінформували в прес-службі "Укрзалізниці".

За його словами, в ЗМІ були опубліковані статті, в яких висловлювалися побоювання щодо того, чи стануть нові поїзди користуватися популярністю. "Однак такі ж настрої були і десять років тому, коли ми запускали експреси з Києва до Харкова, а сьогодні ці потяги - надзвичайно популярні. Очевидно, що українські пасажири вже готові до того, щоб залізничні перевезення перейшли на новий рівень швидкості й комфорту, і ми бачимо це за першими результатами продажів", - підкреслив О.Іванько.

Як відзначили в "Укрзалізниці", були оприлюднені результати анкетування, проведеного серед 6 тис. пасажирів напередодні запуску швидкісного руху. Згідно з отриманими даними, 40% пасажирів зацікавлені в швидкісному русі, а 46% готові користуватися ним замість традиційних нічних поїздів.

О.Іванько повідомив, що нічний рух поїздів не скасовується, а лише замінюються певні маршрути.

Довідка "SQ". 27 травня має відбутися запуск швидкісних потягів "Hyundai", які будуть курсувати між Києвом, Харковом і Львовом. Потяги на маршруті Київ - Донецьк будуть запущені на початку червня. Продаж квитків була відкрита в 00 годин у суботу, 19 травня.

Базова вартість квитків на потяг Київ - Харків (відстань 489 км) туди і назад у першому класі складе 845,82 грн. (якщо брати відразу туди і назад, то дається знижка у 82,18 грн.), у другому класі - 551,32 грн. (знижка - 52,74 грн.).

По понеділках, вівторках і середах призначається базова вартість квитків, на четвер і суботу дається знижка в 10%, в п'ятницю і неділю - підвищення на 10%.