ЮЖД выпустит еврооблигации на 250 миллионов долларов

Статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця" (ПЗ, Харків) відібрало для організації та залучення запозичень (випуску єврооблігацій на 250 млн.дол.) інвестиційний банк "Morgan Stanley" (США). Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", повідомив сайт "Центр транспортних стратегій".

Акцепт договору відбувся 19 березня 2012 р. Граничний термін укладення договору - 18 квітня. Вартість послуг банку для магістралі складе 149,975 млн.дол.

Раніше гендиректор державної адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" Володимир Козак повідомив, що адміністрація веде переговори і консультації щодо випуску єврооблігацій. За його словами, вже проведено роботу з рейтинговими агентствами "Standard&Poor's", "Fitch".

Довідка "SQ". За останні півроку "Укрзалізниця" через банки та облігації залучила 550 млн.дол. кредитів, через єврооблігації планується залучити 850 млн.дол. Донецька залізниця збирається випустити папери на 225 млн.дол., Південна - на 250 млн.дол., Одеська - на 125 млн.дол., Придніпровська - на 175 млн.дол., Львівська - на 75 млн.дол. Планів з розміщення єврооблігацій не оприлюднила одна з шести залізниць - Південно-Західна. Залучати кредитні кошти транспортників змушує потреба в інвестиціях для модернізації інфраструктури та оновлення рухомого складу. З власних коштів залізниці можуть витрачати на ці цілі близько 8 млрд.грн. на рік, що становить лише третину необхідної суми.