На ХТЗ начали производить топливные брикетыНова виробнича лінія з виготовлення паливних брикетів почала роботу на території Харківського тракторного заводу (ХТЗ). Про це повідомив "SQ" директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков. За його словами, монтаж устаткування був завершений на початку березня, після чого лінію запустили. Поки що лінія працює в тестовому режимі, однак перші паливні брикети вже були виготовлені.

"Буквально за тиждень-два ми запустимо лінію у звичайному робочому режимі, після чого зможемо ознайомити з виробничим процесом журналістів", - повідомив директор департаменту. Він додав, що виготовлення паливних брикетів - це вигідне рентабельне виробництво: зараз практично вся Європа переходить на твердопаливні котли, тому потреба в паливних брикетах буде.

Довідка "SQ". 16 листопада 2011 р. на сесії міськради харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що на території ПАТ "Харківський тракторний завод" буде організоване виробництво паливних брикетів з деревини. За словами мера, запуск лінії з виробництва паливних брикетів вирішить проблему утилізації деревини після знесення сухостійних. Ця лінія створена із застосуванням енергозберігаючих технологій.

Як зазначив Р.Нехорошков, брикети харківського виробництва будуть йти на продаж. Окрім того, за його словами, в перспективі розглядається можливість придбання твердопаливних котлів для об'єктів з автономною системою опалення (дитсадків, шкіл) і використання вироблених на ХТЗ брикетів для опалення.