Микола Нікітенко терміном на три роки призначений головою правління ПАТ "Авіалінії Харкова". Про це підприємство повідомило в загальнодоступній базі даних Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку. Відповідне рішення ухвалила спостережна рада товариства 17 січня. Нікітенко часткою в статутному капіталі товариства не володіє, до призначення працював першим заступником голови правління.

До Нікітенка з 27 грудня 2011 р. посаду голови правління обіймав Сергій Макоцеба. Він працюватиме першим заступником голови правління.

Довідка "SQ". Нікітенко працював в аеропортах на різних посадах. Відомо, зокрема, що у 2011 р. він обіймав посаду генерального директора КП "Міжнародний аеропорт "Одеса".

"Авіалінії Харкова" були створені у липні 1998 р. До 2001 р. авіакомпанія виконувала авіаперевезення на семи літаках. Зараз у власності компанії знаходяться 10 об'єктів нерухомості.

У червні 2012 р. 99,99% акцій ПАТ "Авіалінії Харкова" були куплені структурами групи "DCH" за 1,2 млн.грн. За даними ЗМІ, на базі купленого активу може бути створена нова авіакомпанія. За даними експертів, обсяг інвестицій у проект створення базової авіалінії може скласти 3 млн.грн.