Обсяг реалізації продукції ВАТ "Турбоатом" (Харків) у 2012 р. склав 1,3 млрд.грн., що на 300 млн.грн. більше, ніж у 2011 р. Про це сьогодні, 21 січня, на святкуванні 79-річчя заводу повідомив генеральний директор "Турбоатому" Віктор Суботін.

Як повідомив генеральний директор, "Турбоатом" минулого року став одним з найбільш високорентабельних підприємств промисловості країни, отримавши 300 млн.грн. прибутку. При цьому підприємство сплатило до бюджетів близько 300 млн.грн. податків. Середня зарплата на заводі склала 4 тис.грн., а виробничих робітників - понад 5 тис.грн. "Це теж один із найвищих показників у промисловості країни", - зазначив гендиректор.

За словами Суботіна, у 2013 р. планується виробити продукції на 1,8 млрд.грн., збільшивши обсяг виробництва на 500 млн.грн. Щоб виконати поставлені завдання, завод уже працює у дві зміни, а на відповідальних ділянках організована тризмінна робота.

Довідка "SQ". ВАТ "Турбоатом" (раніше - Харківський турбінний завод) - одне з найбільших у світі турбобудівних підприємств, яке здійснює повний цикл виробництва: проектування, виготовлення, постачання, налагодження, фірмове обслуговування турбінного устаткування для всіх типів електростанцій. За свою історію харківські турбобудівельники виготовили більше 300 парових турбін для ТЕС, ГРЕС, 110 турбін для АЕС, понад 400 гідравлічних турбін і 450 гідрозатворів. Продукція "Турбоатома" працює у 45 країнах світу на чотирьох континентах.