Кілька прямих чартерних рейсів буде здійснено з міжнародного аеропорту "Харків" до Ашхабада (Туркменістан). Про це повідомила "SQ" прес-служба аеропорту. Перші чартерні рейси будуть виконані 21 і 28 серпня, а також 4, 11 і 18 вересня авіакомпанією "Turkmenistan Airlines" на повітряних судах типу "Boeing 737".

За словами Володимира Васильченка, генерального директора компанії "New Sistems AM" (оператор аеропорту "Харків"), після реконструкції, проведеної до Євро-2012, аеропорт може приймати судна типу "Boeing 767" і "Airbus A-310". "Це розширило можливості організації прямих перельотів з Харкова до різних населених пунктів континенту. Підтвердження цьому - ще один новий напрям: рейси до Ашхабада. Поки йдеться про разові чартерні перельоти, але ми не виключаємо, що новий напрямок буде гідно оцінений пасажирами і почнуться переговори про організацію регулярних рейсів", - зазначив Васильченко.

Довідка "SQ". "New Sistems AM" входить до групи "DCH" Олександра Ярославського.

Авіакомпанія "Turkmenistan Airlines" (Туркменські авіалінії) належить державі. Базовий аеропорт авіакомпанії - ашхабадський Аеропорт ім. Сапармурата Туркменбаші.