У Харківській області буде наведений лад у мережі комунальних аптек. Про це повідомив голова облради Сергій Чернов. За його словами, про скорочення кількості аптек не йдеться, хоча в проекті рішення сесії і передбачений процес ліквідації. "Ми просто наводимо лад у структурі комунальних підприємств, але юридично назвати цю роботу інакше не можна", - зазначив Чернов.

За його словами, насамперед оптимізація торкнеться аптек, які не працюють уже більше десяти років. "Є юрособи, які тільки числяться в податковій адміністрації, облстаті та інших органах. Ми повинні чесно про це сказати і зняти їх з реєстрації. При цьому хтось може заявляти, що аптеку закривають. Але потрібно розуміти, що її і так давно вже немає", - зазначив голова облради.

Він також повідомив, що в деяких випадках йдеться про те, що в аптеці, яка вже давно приватизована, на балансі залишилося комунальне майно. Наприклад, це може бути шафа ціною в 1,5 тис.грн., придбана у 1975 р. Колектив аптеки хоче віддати ці шафи, але вони не потрібні і обласній громаді. "У таких випадках ми просимо власників аптеки провести процедуру ліквідації на власні кошти, щоб економити гроші громади", - зазначив Чернов.

Він заявив, що в області потрібно розвивати аптечну мережу, щоб вона надавала якісні послуги, але робити це необхідно по-сучасному.

Довідка "SQ". Управління комунального майна Харківської облради розробило проект рішення сесії про ліквідацію 16 непрацюючих аптек у Харкові, Дергачах, Валках, Новій Водолазі й Ізюмі. Аптеки не мають на балансі нерухомого майна.