Обласний комунальний заклад "Харківський академічний театр музичної комедії" 2 квітня уклало угоду із ЗАТ "Приват бізнес-центр "Слобожанський" на оренду приміщення по вул. Карла Маркса, 32 у Харкові на 2012 р. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", проінформував сайт "Наші гроші". Вартість операції склала 970 тис.грн.

За даними сайту, торги проведені за процедурою закупівлі "в одного учасника", оскільки театр уже більше 20 років орендує це приміщення і в Харкові поки немає жодного іншого вільного приміщення, яке могло б задовольнити вимоги театру.

Довідка "SQ". За даними сайту "Наші гроші", основними акціонерами ЗАТ "Приват бізнес-центр "Слобожанський" є офшори "Олстрiм Венчерз лтд", "Мікадо Інвестментс лтд." і "Равенскрофт Холдінгз Лімітед", які входять до групи "Приват".

Харківська облдержадміністрація для оптимізації витрат на фінансову підтримку театрів області розробила проект перекладу театру музичної комедії до будівлі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.Лисенка (ХАТОБ). При цьому в одному будинку будуть працювати два театри. Можливість переїзду театру музкомедії до ХАТОБу визнана представниками і керівниками обох театрів. Планується влаштувати окремий вхід до кожного театру, розмістити інженерні та інші структури, які потрібні театру. Коли театри почнуть працювати в одній будівлі, планується розглянути можливість оптимізації дублюючих функцій і створити культурний центр з музеєм приватних колекцій.