Керівництво банку "Таврика" наразі очікує рефінансування з боку Національного банку України (НБУ). Про це на зустрічі з представниками вкладників банку в Києві заявив в.о. голови правління ПАТ "Банк "Таврика" Микола Клінков, повідомила ініціативна група вкладників фінустанови. "Ситуація, яка склалася за останні кілька тижнів у банку, нас дуже напружує. І ми бачимо з неї один-єдиний вихід - отримати рефінансування з боку НБУ. Переговори ведуться, зокрема, про одержання 300-500 мільйонів гривень, яких цілком вистачить для нормальної і стабільної роботи. Ми чекаємо рішення з боку НБУ практично щодня і дуже хочемо, щоб воно було прийняте якнайшвидше", - сказав Клінков. За його словами, акціонери, які 7 грудня прийняли рішення підтримати банк, зокрема шляхом збільшення статутного капіталу на 100 млн. грн., також сподіваються на позитивне рішення з боку НБУ і від взятих зобов'язань не мають наміру відмовлятися. В.о. голови правління фінустанови також зазначив, що механізм роботи після отримання рефінансування вже вироблено. "Ми не хочемо, щоб усі одразу ж кинулися до банку за вкладами, тому будемо пропонувати людям різні умови", - сказав Клінков. (http://www.banki.ua)

Нацбанк погодив правила роботи низки платіжних систем, перелік яких він привів на своєму сайті. Як відзначає НБУ, згідно п. 6 розділу I положення про діяльність в Україні внутрішньодержавних і міжнародних платіжних систем, затвердженого постановою правління Нацбанку від 25 вересня 2007 р., платіжна організація платіжної системи зобов'язана узгодити з НБУ правила цієї системи до початку надання послуг системи. Про це повідомляє прес-служба регулятора. (http://www.bank.gov.ua/)

"Укргазбанк" планує за підсумками 2013 р. отримати прибуток у 650 млн грн. Про це повідомили в прес-службі банку з посиланням на першого заступника голови правління "Укргазбанку" Станіслава Шлапака. Наступного року банк не планує збільшувати акціонерний капітал, бо існуючого капіталу цілком достатньо для реалізації прийнятої стратегії розвитку "Укргазбанку". Наступного року банк планує утримати досягнуті цього року показники обсягів кредитного портфеля з невеликим приростом у 4-5%. У банку пояснили, що завдяки повністю сформованим резервам у 2011 р. під активні операції, банк зміг вийти на рекордні показники прибутку цього роуц: за 11 місяців 2012 р. "Укргазбанк" констатує найбільший фінансовий результат за всю історію банку - 1,098 млрд грн., у т.ч. за листопад - 596, 5 млн.грн. (http://economics.unian.net/)

Довідка "SQ". ПАТ "АБ "Укргазбанк" (Київ, правонаступник ЗАТ "Інтергазбанк" та АТЗТ "Хаджибейбанк") засновано 1993 р. Входить до групи найбільших банків країни. 92,9998% акцій банку належать державі в особі Міністерства фінансів

"ВіЕйБі Банк" завершив процедуру збільшення статутного капіталу на 27,1%, або на 500 млн. грн., до 2,349 млрд. грн. шляхом додаткового випуску акцій. Про це повідомили в прес-службі фінустанови. Згідно з повідомленням, у 2012 р. "ВіЕйБі Банк" двічі збільшував статутний капітал: раніше фінустанова зареєструвала збільшення статутного капіталу на 600 млн. грн. до 1,849 млрд. грн. За словами голови правління банку Дениса Мальцева, на початку майбутнього року банк має намір провести ще один додатковий випуск акцій. (http://www.banki.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Всеукраїнський акціонерний банк" ("VAB Банк") засновано 1992 р. Згідно з даними НБУ, входить до групи великих фінансових установ. З жовтня 2006 р. - у складі універсальної фінансової групи "VAB Group". Регіональна мережа банку представлена ​​150 відділеннями в Україні, а також представництвом у м. Будапешті (Угорщина). У листопаді 2012 р. бізнесмен Олег Бахматюк через компанію "Quickcom Limited" (Кіпр) сконцентрував 67,7% акцій фінустанови.

"Імексбанк" відкриває у Києві відразу 4 нових відділення. Як повідомляє прес-служба банку, відділення розташовані за такими адресами: вул. Правди, 33, вул. О.Бальзака, 2-А (ТЦ "Глобал UA"), вул. Серафимовича, 7-А, вул. Луначарського, 24. Усі відділення надають повний перелік послуг. (http://www.uabanker.net)

Довідка "SQ". "Імексбанк" (Одеса) заснований 1994 р. Його найбільшим акціонером є Леонід Клімов (40,906%). Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2012 р. за розміром загальних активів (8,663 млрд. грн.) Фінустанова займала 27-е місце серед 176 діючих у країні.