Харківська область освоїла 56% виділених на будівництво доріг коштів. Як розповів журналістам сьогодні, 18 жовтня, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, усього Харківській області на ремонт доріг цього року було виділено з держбюджету 114,5 млн.грн. Дулуб підкреслив, що темпи освоєння коштів у Харківській області вищі, ніж в інших регіонах (середній показник по Україні - 40% - "SQ"), але нижчі, ніж були минулого року.

За словами віце-губернатора, це пов'язано з тим, що цього року гроші з держбюджету виділялися не централізовано, а відразу розподілялися між районами. "Не у всіх районах змогли скоординуватися, швидко знайти підрядника - тому такі показники. Ми направили Кабінету міністрів і "Укравтодору " пропозицію про те, щоб наступного року субвенції перераховувалися, як і раніше, централізовано на область, а тут ми самі зберемо і затвердимо необхідну документацію, знайдемо підрядника і, як і минулого року,  до вересня повністю закінчимо ремонт доріг", - зазначив віце-губернатор.

Дулуб також підкреслив, що 60 млн.грн., які повинні були виділити з держбюджету на ремонт доріг у рамках підготовки до Євро-2012, до Харкова так і не надійшли. Ці гроші, зокрема, повинні були піти на ремонт пр.Гагаріна. Крім того, перший заступник голови ХОДА зазначив, що повільно надходять кошти на ремонт дороги чугуївського напрямку, тому дорожні роботи йдуть довше, ніж планувалося. "Ми там кладемо дорогу в два шари. Перший уже покладений, зараз укладаєть другий. Це буде довговічна дорога, яка прослужить 10-15 років. Я думаю, що якщо погода не підведе, ремонт буде закінчений за 2-3 тижні", - заявив Дулуб.

Довідка "SQ". Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін своїм розпорядженням наприкінці червня затвердив список харківських вулиць і доріг, ремонт яких здійснюватиметься у 2012 р. за рахунок субвенції з держбюджету. Всього на капремонт доріг планується витратити 24,2 млн.грн. Зокрема, 12 млн.грн. передбачено на капремонт вул. Шевченка (від Червоного в'їзду до вул.Героїв Праці), 9 млн.грн. - пр. 50-річчя СРСР (від Московського проспекту до Салтівського шосе), 5 млн.грн. - вул. Червоноармійської, 4 млн.грн. - пр. Гагаріна (від пл. Руднєва до вул. Вернадського), 2 млн.грн. - вул. 1-ї Кінної армії (від пр. Гагаріна до вул. Молчанівської). Також передбачається ремонт окремих ділянок пр. Людвіга Свободи, вул. Отакара Яроша, вул. Плеханівської, вул. Академіка Курчатова, Тимурівців, вул.Познанської, пр.Тракторобудівників та пр. Гагаріна. Всього планується профінансувати ремонт 24-х дорожніх об'єктів, їх повний список можна подивитися тут.

У Харківській області 5 липня ввела в експлуатацію ділянку дороги Харків-Київ від сел.Коммунар (Харківський район) до кордону з Полтавською областю. 1 жовтня 2011 р. був закінчений ремонт ділянки дороги Київ - Харків - Довжанський (10,488 км) від Пісочина до повороту на Сімферопольську трасу. В цей же час був закінчений капітальний ремонт дороги до навчально-тренувальної бази ФК "Металіст" у сел. Високий. Окрім того, вже повністю відремонтована траса Харків - Щербаківка (у бік Бєлгорода, Росія).