Санацію ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" планується продовжити ще на 6 місяців. Про це 18 травня після наради робочої групи по виведенню заводу з кризи, яке пройшло в Харківській облдержадміністрації, повідомив санатор заводу Олександр Байдацький. За його словами, спочатку процедура санації була розрахована на 12 місяців, але через труднощі з узгодженням плану санації вона почалася пізніше на півроку і повинна була закінчитися 6 травня. Дозвіл на продовження санації днями має надати суд.

За словами О.Байдацького, торги з продажу майна заводу будуть проходити щомісяця. "Якщо ми не будемо встигати виконувати план санації, то будемо подавати клопотання, щоб нам ще продовжили термін санації. Я думаю, що в червні-липні ми дійсно погасимо заборгованість із зарплати. Що стосується другої і третьої черги погашення (по фондах), то тут може бути складніше. Ми ведемо переговори, і спробуємо частину боргів списати. Якщо не вийде, то ми виплатимо. Зараз сума заборгованості до фондів складає 12 млн.грн. До кінця року ми спробуємо вибратися з банкрутства", - підкреслив А.Байдацький .

Він також зазначив, що всього з початку санації було продано майна заводу приблизно на 12 млн.грн.

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки й енергооб'єктів. На 1 квітня заборгованість із зарплати на заводі становить 23 млн. 29,8 тис. грн.

Як повідомив 16 травня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, реалізація надлишкового майна ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" дозволила виручити більше 6 млн.грн. За його словами, з виручених коштів 5,7 млн.грн. піде в рахунок погашення заборгованості із зарплати, яка утворилася з 2008 р., а частина коштів - 1,2 млн.грн. - на виплату поточної зарплати.

За даними ЗМІ, 22 квітня на торгах було продано 14 об'єктів заводу ім.Шевченка на 6 млн. 800 тис.грн.