"Сьогодні з'явилася інформація, що, виконуючи меморандум, підписаний виробниками і переробниками молока, а також торговельними організаціями та Харківською облдержадміністрацією (ХОДА), переробники на 8% знижують ціни на молочну продукцію", - повідомив 18 квітня журналістам голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, очікується, що найближчим часом будуть знижені ціни і "на полицях магазинів, де продається молоко та молочні продукти основних харківських виробників".

Губернатор зазначив, що в цілому цінова ситуація в Харківській області у святкові дні Великодня залишилася стабільною. "Є незначне здорожчання м'яса в межах 1,5%, але, якщо взяти минулі періоди, то зазвичай відразу після Великодня м'яса та м'ясні продукти дорожчали на 8-10%", - зазначив М.Добкін.

Довідка "SQ". 22 березня 2012 р. ХОДА, а також керівники деяких сільгосппідприємств, які виробляють молоко, молокопереробних заводів і роздрібних торговельних мереж підписали меморандум про взаєморозуміння. Одне із завдань, для вирішення якої був розроблений і підписаний меморандум, - не допустити скорочення поголів'я корів в особистих господарствах, а також стабілізувати закупівельні ціни.

Крім того, влада працюватиме над тим, щоб скоротити кількість посередників у сфері закупівлі молока, а також підвищити якість молочних продуктів. Влада зобов'язується допомагати переробникам молока вирішувати їхні проблеми - зокрема, що стосуються оформлення землі, розширення мережі. При цьому торговельна надбавка на шляху товару від заводу до покупця не повинна перевищувати 15%. При цьому неважливо, скільки на цьому шляху було посередників.

За даними на 22 березня 2012 р., середня закупівельна ціна на молоко у населення в Харківській області складає 2,4 грн. за літр. Закупівельна ціна на молоко у великих його виробників (сільгосппідприємств) становить 3,5 грн.