ЗАТ "Комплекс "Безлюдівський м'ясокомбінат" (сел. Комунар, Харківський район) планує придбати ТОВ "Люботинська птахофабрика" (сел.Манченки, Харківський район). Про це 17 лютого після селекторної наради в Харківській облдержадміністрації (ХОДА) повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

За його словами, Безлюдівський м'ясокомбінат викупив птахофабрику в Просяному (Нововодолазький район, Харківська область) і закінчує її реконструкцію. Фабрика почне працювати в травні-червні, у неї на першому етапі буде 50 тис. голів птиці. На Люботинській птахофабриці планується, окрім її основного виробництва, ввести в експлуатацію інкубатор, щоб був замкнутий цикл виробництва. Комбінат налагоджує виробництво птиці для того, щоб мати власне куряче м'ясо для ковбас і не закуповувати його за кордоном.

Довідка "SQ". Безлюдівський м'ясокомбінат почав свою виробничу діяльність в січні 2006 р. Підприємство випускає ковбасу 100 найменувань під торговою маркою "БМК". Продукція реалізується по всій Україні.

Люботинська птахофабрика спеціалізувалася на виробництві яєць. Вона припинила виробництво в травні 2011 р.