Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), починаючи з 14 лютого, відновить виконання рейсів за маршрутом "Харків - Київ (Бориспіль) - Харків". Про це повідомили "SQ" у прес-службі групи "DCH" (до групи входить оператор аеропорту "Харків" - компанія "New Sуstems AM").

За інформацією прес-служби, зараз уповноваженим авіаперевізником на цьому напрямку є компанія "АероСвіт", а польоти, відповідно до укладеного договору, виконує компанія "Дніпроавіа". Перевезення здійснюються щоденно, по три рази на день, повітряними судами "SAAB-340" і "Embraer-145". МАУ будуть виконувати польоти в партнерстві з авіакомпаніями "АероСвіт" і "Авіалінії Антонова" щодня три рази на день на повітряних судах "Ан-148" і "Boeing-737" з двома класами обслуговування - бізнес та економ. Вартість квитків збережеться на колишньому рівні.

Як зазначила корпоративний прес-секретар авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Євгенія Сацька, Харків є одним з дуже перспективних напрямів внутрішніх авіаперевезень. Додатковий чинник його привабливості - сучасна інфраструктура міжнародного аеропорту "Харків", яка повністю задовольняє вимогам корпоративних стандартів компанії. Пропускні можливості реконструйованих термінального та аеродромного комплексів дозволяють аеропорту обслуговувати не лише пасажирів з Харкова і Харківської області, але й із прилеглих регіонів - як українських, так і російських.

Довідка "SQ". У міжнародному аеропорту "Харків" з 28 листопада 2011 р. уведена в дію нова злітно-посадкова смуга (ЗПС) довжиною 2500 метрів (курс 07/25). Одночасно з нею продовжує діяти стара смуга (курс 08/26). Однак її довжина, доступна для зльотів і посадок, обмежена 1500 метрів.
На даний час в аеропорту "Харків" існує фактично два аеродроми, дві злітно-посадкові смуги і два перони, які функціонують незалежно один від одного і не з'єднані між собою.

Міжнародний аеропорт "Харків" реконструюється в рамках підготовки до проведення Євро-2012. Реконструкція здійснюється у форматі приватно-державного партнерства. Загальна сума інвестицій бізнесмена Олександра Ярославського в проект складає 107,2 млн.дол. (були реконструйовані аеровокзальний комплекс і прилегла територія). З держбюджету на реконструкцію аеродромного комплексу (включаючи будівництво аеродромно-диспетчерської вежі) було виділено 191,3 млн.дол.