Підприємства Харківської області в 2010 р. виконали будівельних робіт на 3 млрд. 89 млн. 80 тис. грн., що у порівнянних цінах становить 91,6% обсягу будівництва в 2009 р. Про це 18 січня повідомили "SQ" у Головному управлінні статистики в Харківській області. Обсяги робіт скоротилися майже в усіх основних видах будівельної діяльності (крім робіт із завершення будівництва, обсяг яких зріс на 25,7%). На загальну тенденцію найбільше вплинула діяльність підприємств, що займаються будівництвом будівель та споруд (їх частка в загальному обсязі становить 93,2%). Серед них на 16,9% скоротили обсяги робіт підприємства, що здійснюють будівництво будівель.

Обсяги будівництва скоротилися порівняно 2009 р. у Харкові (окрім Київського, Московського та Жовтневого районів), чотирьох містах обласного підпорядкування (крім Ізюму і Люботина) і дев'яти районах області (крім Валківського, Дергачівського і Нововодолазького районів). З початку року не працювали 23,2% загальної кількості будівельних підприємств Харківщини.

За обсягами виконаних будівельних робіт область займає третє місце серед регіонів України (після Києва і Донецької області).