П'ятизірковий готель на пл.Свободи в Харкові будується відповідно до затвердженого проекту, але з випередженням графіка. Про це 18 січня повідомили "SQ" у групі компаній "DCH" (Київ), яка є інвестором будівництва. На 17 січня на будмайданчику готові підземний паркінг і два поверхи будівлі.

Загальна сума інвестицій Олександра Ярославського (президента групи "DCH", генерального інвестора і координатора підготовки Харкова до Євро-2012) в будівництво об'єкту складе 100 млн. дол. Поява в Харкові готелю практично повністю компенсує дефіцит "п'ятизіркових" номерів, відзначили в "DCH". Під час проведення матчів турніру готель буде використовуватися, зокрема, для розміщення цільових груп УЄФА ("родини УЄФА").

Довідка "SQ". Група компаній "DCH" виступила замовником будівництва готелю на пл.Свободи (на перетині вул.Трінклера і пр.Правди) у Харкові. Будівництво розпочали у 2010 р. Будівля готелю буде заввишки в 11 поверхів. Готель розрахований на 172 номери. У ньому також будуть бізнес-центр, торговельний центр, казино і підземний паркінг на 54 місця.

Раніше О.Ярославський заявляв, що в будівництво п'ятизіркового готелю на пл.Свободи він збирається вкласти 80 млн. дол. "Будівництво готелю планується завершити наступного року", - відзначив інвестор.

До Євро-2012 у Харкові планується підготувати 67 об'єктів для розміщення вболівальників та офіційних осіб. Усього Харків повинен гарантувати УЄФА 1 тис. 240 п'ятизіркових номерів, 1 тис. 315 чотиризіркових та 210 тризіркових. ВІ об'єкти розміщення включені також 6 готелів Полтави на 260 номерів.