Верховна Рада (ВР) ухвалила закон "Про внесення змін до додатку № 3 до закону України "Про Державний бюджет України на 2012 р." (щодо бюджетних призначень Агентства держмайна України)", яким у рамках перерозподілу коштів за бюджетними програмами ДП "Антонов" і Харківському державному авіаційному виробничому підприємству (ХДАВП) виділяється 243,1 млн.грн. Як повідомив офіційний сайт ВР, за це рішення проголосували 267 народних депутатів.

Закон передбачає перерозподіл видатків шляхом зменшення їх на 258,9 млн. грн. за бюджетною програмою "Державна підтримка виробництва авіаційної техніки" зі спрямуванням на нову бюджетну програму "Поповнення статутного капіталу ХДАВП і ДП "Антонов". Як сказано в пояснювальній записці до закону, кошти необхідні для виплати відсоткового доходу за облігаціями ХДАВП і ДП "Антонов".

Окрім того, кошти спрямують на нову бюджетну програму "Державна підтримка вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу" (7,6 млн. грн.) і на реструктуризацію та ліквідацію об'єктів підприємств гірничої хімії (8,2 млн. грн.).

Довідка "SQ". Відповідно до рішення уряду ДП "Антонов" влітку 2009 р. випустило під держгарантії дві серії шестирічних облігацій з щорічною виплатою купона: серії А - на 484,778 млн. грн. під 11% річних для погашення кредиторської заборгованості перед банками та серії B - на 94,128 млн. грн. під 11,25% річних для добудови літаків. Зобов'язання за ним на середину цього року, відповідно до звітності компанії, становили відповідно 486,19 млн.грн. і 99,23 млн.грн.

ХДАВП у рамках того ж рішення випустило облігації семи серій під гарантії держави з погашенням у листопаді 2014 р. - серпня 2015 р. Заборгованість за ними на середину цього року становила 1,607 млрд.грн. Ставка за шістьма серіям для погашення кредиторської заборгованості перед банками становить 11% річних, а плаваюча ставка за серією G для фінансування добудови літаків - 11,625% річних.