Тимчасова адміністрація ПАТ "Інпромбанк" (Харків) постійно застосовує заходи, спрямовані на погашення простроченої заборгованості позичальників банку. До несумлінних клієнтів-позичальників, які відмовилися співпрацювати з банком, на 16 серпня тимчасова адміністрація підготувала і представила до судів 1958 позовних заяв. Зокрема, два звернення представлені до Вищої ради юстиції України про неправомірні рішення, які роблять неможливим погашення заборгованості недобросовісних позичальників. Подано заяву до Ради суддів Дніпропетровської області, три звернення - до прокуратури м. Дніпропетровська, прокуратурою Дніпропетровської області порушено кримінальну справу стосовно посадової особи-позичальника банку. Також банк подав чотири заяви до Служби безпеки України, до прокуратури Сумської та Харківської областей. Про це повідомив банк на своєму сайті.

Крім того, банк передав інформацію до Державної прикордонної служби України для тимчасової заборони несумлінним позичальникам виїзду за кордон. Двом боржниками рішеннями судів виїзд за кордон заборонений. За даними банку, 28 позовних вимог до боржників банку задоволені. Погашено заборгованість позичальників за 7-ма рішеннями судів. Списки недобросовісних позичальників розміщені на сайті банку.

Довідка "SQ". "Інпромбанк" заснований у березні 1993 р. у м. Харкові. Банк має 5 філій і 70 відділень у 9 регіонах України. За даними банку, на 1 липня 2009 р. його найбільшими акціонерами були Олег Токар (15,0226%), Олег Гапон (14,6878%), Олексій Лелюк (11,8821%), Сергій пробілів (10%) та Володимир Семиноженко (13,3327%).

З 11 вересня 2009 р. у банку введена тимчасова адміністрація НБУ терміном на один рік. Постановою від 21 квітня 2010 р. НБУ призначив тимчасовим адміністратором Олександра Болдирєва - заступника начальника відділу тимчасового адміністрування управління кризового менеджменту Департаменту кризового менеджменту та контролю операцій на відкритому ринку НБУ.

Як заявив у лютому начальник Управління НБУ в Харківській області Володимир Качук, "у харківського" Інпромбанку "є перспективи". За його словами, банком зацікавився російський інвестор, який готовий вкласти в банк гроші. Зараз банк випускає акції на 40 млн.грн. для збільшення статутного капіталу. "Робота цього банку, скоріше за все, налагодиться", - відзначив В.Качук.

У травні-червні 2010 р. банк розмістив 5,5 млн. простих іменних акцій і збільшив статутний капітал на 55 млн.грн. У липні-серпні банк планує розмістити ще 4 млн. акцій на 40 млн.грн. Статутний капітал до розміщення - 133 млн. 648 тис. грн.