Акціонери ПАТ "АКБ "Базис" (Харків) найближчим часом планують внести до статутного капіталу фінустанови 80 млн.грн. Як повідомив банк на своєму сайті, протягом травня-червня очікується надходження грошових коштів на кореспондентський рахунок банку від акціонерів фінустанови, що дозволить після закінчення введеного НБУ мораторію задовольнити вимоги з виплати накопичених залишків пенсій, заробітної платні і соціальної допомоги. "Надалі планується проведення додаткової емісії акцій на суму 120 млн. грн., що дозволить повністю стабілізувати роботу банку і відновити повноцінне обслуговування всіх клієнтів" , - говориться в повідомленні банку.

У банку зазначили, що зараз докладають усіх зусиль для відновлення повноцінного обслуговування клієнтів: значно скорочені загальні адміністративні витрати фінустанови, скорочуються витрати на оренду приміщень, посилена робота з проблемними кредитами, проводиться робота з реалізації непрацюючих активів.

Також зазначено, що у зв'язку з інтенсивною роботою зі стабілізації фінансового стану банку графік зустрічей з тимчасовим адміністратором змінений, і інформація про проведення зустрічей буде повідомлена додатково. У банку порадили з усіх питань звертатися за телефонами гарячої лінії (номери телефонів розміщені на сайті банку).

Довідка "SQ". Банк "Базис" заснований 1991 р. Входить до складу фінансово-промислової групи "Інвестор". За класифікацією НБУ, банк входить до групи невеликих фінустанов (з активами менше 3 млрд.грн.). Колишній власник банку - голова Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков.

Постановою правління Національного банку України від 20 квітня в ПАТ "Акціонерний комерційний банк "Базис" призначено тимчасову адміністрацію терміном на шість місяців - з 23 квітня до 23 жовтня 2012 р. Мораторій на задоволення вимог кредиторів встановлений на три місяці - з 23 квітня до 23 липня 2012 р.