Департамент бюджету і фінансів Харківської міськради 4 квітня уклав угоду з ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" ("Укрексімбанк") на продовження терміну користування траншами кредиту за кредитним договором № 151110К27 від 05.11.2010 р. Вартість операції склала 6 млн. грн. Про це повідомив сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як повідомило видання, харківська мерія взяла кредит в "Укрексімбанку" в розмірі 350 млн.грн. для оновлення парку автобусів і тролейбусів у рамках підготовки міста до Євро-2012. Термін погашення траншів кредиту мав настати в листопаді 2011 р. Проте мерія повідомила про неможливість виплат через направлення всіх можливих засобів на виконання програми підготовки міста до Євро-2012. Тому в листопаді термін користування кредитом був продовжений, тоді вартість пролонгації склала 35 млн.грн.

Нова відстрочка виплат за кредитом мотивується тими ж причинами, що й півроку тому. "Непродовження зазначених термінів користування найближчим часом може бути наслідком того, що місто несвоєчасно підготується до чемпіонату і не виконає своїх зобов'язань перед державою", - йдеться в обгрунтуванні.

Довідка "SQ". У 2010 р. Харків, як і інші приймаючі Євро-2012 міста (Київ, Донецьк і Львів), з ініціативи віце-прем'єра Бориса Колеснікова уклали угоди на придбання автобусів і тролейбусів "ЛАЗ" за рахунок кредитів, отриманих на ці закупівлі в "Укрексімбанку".