Завод им. Малышева частично обесточен из-за долгов за электроэнергию АК "Харківобленерго" 16 грудня за борги повністю знеструмила Первомайське комунальне виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства (ВУВКГ). Через відключення електропостачання підприємство залишилося без водопостачання, оскільки зупинилася робота насосів. Про це повідомив "SQ" прес-секретар АК "Харківобленерго" Володимир Скічко. За його даними, заборгованість ВУВКГ за електроенергію за три місяці (вересень-листопад) склала 780 тис. 554 грн. Електропостачання буде відновлено, коли управління погасить заборгованість, заявили в обленерго.

Також у прес-службі "Харківобленерго" повідомили, що сьогодні частково було відключено електропостачання ДП "Завод ім.Малишева" (Харків). Заборгованість за електроенергію на цьому підприємстві склала 7 млн. 261 тис. 309 грн. "уже в грудні підприємство спожило електроенергії на 1 млн. 500 тис.грн. (ці гроші входять до суми боргу)", - зазначив В.Скічко.

За його словами, про відключення електропостачання та ВУВКГ, і завод ім.Малишева були повідомлені заздалегідь.

Довідка "SQ". Завод ім.Малишева заснований 1895 р. як паровозобудівне підприємство. Зараз завод виробляє бронетехніку, обладнання для паливно-енергетичного комплексу, дизельні двигуни і двигун-генератори (серій ДТ, ДН, Д80, Д100) для залізничного транспорту, автотранспорту та суден, автономні джерела енергопостачання на основі дизель-генераторів і газових мотор-генераторів, бурошнекові комплекси БШК-2ДМ.

25 листопада директором ДП "Завод ім.Малишева" призначений Олександр Опанасенко. До нього гендиректором заводу був Олексій Підгорний.